Walhalla

Walhalla är ett relativt nytt bryggeri med sin bas i Amsterdam. De gör djärva och magiska öl, med rena och ärliga smaker.
Bryggare och grundare Aart van Bergen startade som hemmabryggare, men snart blev hans hem för litet för ambitionerna.
Walhalla släppte sin första öl i februari 2016, Osiris Farmhouse ale. Med denna ädla dryck vann de silver vid Brussels Beer Challenge 2016. Heimdall Imperial Rye Bock vann Bästa Bock öl från Nederländerna.
Med tydliga influenser från amerikansk hantverksöl brygger Aart sin öl med unika variationer av humle och specialkorn.

Läs mer om hans härliga och välsmakande öl på www.walhallacraftbeer.nl.

Trouble Brewing

Trouble Brewing grundades 2010 och är idag ledande bland den nya generationens mikrobryggerier på Irland. Det 100 procent irlands ägda bryggeriet är fast beslutna att producera spännande, fantastiska och unika öl med inget annat än naturlig ingredienser. 

Trouble Brewing har en lång lista med stilar inom bryggarkonsten, allt från ljusa ales till nattsvarta stouts. De laborerar och experimenterar bortom fantasins gränser och släpper årligen flera säsongsöl och "one offs". Med en känsla för små detaljer som kittlar smaksinnet är deras öl uppskattade världen över.    

Läs mer om Trouble Brewing på www.troublebrewing.ei.  

Blacks of Kinsale

Sam och Maudeline Black startade sitt bryggeri 2013 och har levt sin dröm sedan dess. I Kinsale, Cork, på Irland brygger de öl med passion, personlighet och massor av humle. Sam Black brygger många trevliga varianter, från Pale ale till Stout, med finess och härlig balans mellan maltens sötma och humlens blommiga, fruktiga beska.

Blacks of Kinsale är en av Irlands tveklöst bästa mikrobryggerier och vi är väldigt stolta över att ha dem i vår portfolio. Var 4:e vecka tar de fram en ny specialöl, som vi oftast kan erbjuda våra kunder.

Läs mer om Blacks äventyr på www.blacksbrewery.com.

Rascals brewing Company

Rascals Brewing Company grundades i Dublin 2014 av paret Emma och Cathal. Det hela började i Nya Zeeland, där de upptäckte sin gemensamma passion och besatthet för hantverksöl. När de väl flyttat hem till Irland, beslutade de sig för att starta ett litet mikrobryggeri. 

Namnet Rascals representerar paret, bryggeriet, det djärva varumärket, men viktigast av allt den härligt lekfulla och livliga stil som Rascals öl besitter.  

Deras utsökta hantverksöl, Wunderbar IPA, Yankee White IPA m fl har blivit hyllade och prisade, i såväl i Irland som i övriga världen. Och nu finns de även i Sverige, hos oss på Lucky Ones.

Läs mer om Rascals på www.rascalsbrewing.com

Buddelship

Buddelship är ett litet bryggeri med sina rötter i Hamburg. Simon Siemsglüss och Martin Schmidt brygger både tradionella och nyskapande hantverksöl som sticker ut ur mängden. Med influenser från både Tyskland, Storbritannien och USA laborerar de med olika humle, malt, frukt och mycket annat som gör en öl till en upplevelse utöver det normala.  

Buddelship brygger hantverksöl med karaktär, ofiltrerade helt utan kompromisser. 

Läs mer om Buddelship på www.buddelship.de.

Black metal brewery

Black Metal Brewery, med frontfiguren Jaan Rätsep, är ett av de mest kompromisslösa bryggerierna som vi skådat. Beläget i den medeltida staden Edinburgh i Skottland, producerar han öl för metalheads, fans och vanligt folk som uppskattar kvalitet och smak. Här tummar man inte på vare sig kvaliteten eller på smakerna, sitter med hög precision och exakthet. Det bevisas inte minst i de många rosade recentioner som Jaan kan stoltsera med. 

Att dricka en öl från Black Metal Brewery är en riktig smakupplevelse som man sent glömmer, eller snarare vill komma tillbaka till pint efter pint.
 
Läs mer om Black Metal Brewery på www.blackmetalbrewery.com.

Cerveja Letra

Portugal kanske är mer känt för sin vinproduktion snarare än sin ölproduktion. Men faktum är att även här blir mikrobryggerierna allt fler, och kvaliteten är hög. Letra är en av de bästa mikrobryggerierna i Portugal, beläget i kommunen Vila Verde norr om Porto, i Braga distriktet. Från intensiva toner av frukt och blommighet i Letra D (Red Ale) till komplexa men eleganta aromer i Letra E (Belgien Dark Ale) levererar bryggmästarna på Letra hantverksöl som inte går dig omärkt förbi. 

Läs mer på www.cervejaletra.pt.  

birrificio indipendente elav

På Elav bryggeriet i Bergamo, i norra Italien har man bryggt och experimenterat med åtskilliga öltyper, stilar och smaker. Här strävar alltid bryggmästaren efter att hitta det lilla extra i ölet. Insikt, finess, lekfulhet, intuition och en gnutta galenskap är de fyndamentala byggstenarna för att hitta den optimala ölen, och det finns inga genvägar. 
Elav vill själva se sitt bryggande som en resa mot vad man på engelska kallar "Hop awareness", en process för att lära och upptäcka vägar att få allt att sammanfalla i en symfoni av smakkombinationer, aromer och färger som går bortom ölen och får bryggeriet utvecklas för att ständigt hitta ny upplevelser. 

Läs mer på www.elavbrewery.com/en/