GIOVANNI EDERLE - verona, italien

Giovanni Ederle är en liten vingård belägen i hjärtat av vackra Verona i norra Italien. Här producerar man varje år en liten men exklusiv mängd högkvalitetativt vin från lokala druvor. Det mest kända vinet är Amarone della Valpolicella, men också Valpolicella Superiore och Donna Francesca som håller samma höga kvalitet. Ekologisk odling, respekt till druvorna och dess naturliga vinifiering, tillsammans med sina originella idéer utmärker vingården.

Läs mer om Giovanni Ederle på www.giovanniederle.it

bodega camino alto - spanien

Baserad i spanska vindistriktet Tembleque producerad Bodega Camino Alto ekologiska viner med högsta kvalitét. Vingården är högteknologisk, men mottot är att värna om de naturliga ingredienserna och att utnyttja dess rikedom till att skapa exklusiva viner.

På Camino Alto odlar man druvor så som Petit Verdot, Tempranillo och Sauvignon, allt inom gällande regelverk för ekologiskt jordbruk.

Läs mer om Bodega Camino Alto på www.bodegascaminoalto.com

Weingut Bergdolt-Reif & Nett - pfalz, tyskland

I Duttweiler, i Pfalz regionen, ligger familjen Netts vineri och vingårdar. I generationer har de producerat sina utsökta viner. Här arbetar vinmakaren Christian Nett i harmoni med naturen.

Här skördar man förhand tillsammans med naturliga hästkrafter. Nett producerar viner med stark karisma och karaktär.


Läs mer om Netts viner på www.weingut-brn.de/en

Menicucci VINI - ortona, italien

1970 planterade Antonio Menicucci de första vinrankorna i Ortona, Italien. Tre generationer senare förmedlar Menicucci samma passion och hängivelse till detta hantverk.

Idag är vingården certifierat ekologisk och producerar en stor variation av högkvalitativa viner och bubbel. De har ett mycket gott renommé i Italien och deras viner börjar spridas värleden över. Nu även till Sverige.  

Läs mer om Menicucci Vini på www.menicuccivini.it

Federico Graziani - etna, sicilien.

Allt började med att Federico Graziani tog över en gammal övergiven vingård på norra sluttningen av vulkanen Etna på Sicilien, och har sedan 2010 producerat Profumo di Vulcano, ett komplext rödvin med hög syra och tydliga tanniner. Med en årlig produktion om cirka 1500 flaskor, är det i väldig begränsad upplaga.

Utöver Profumo di Vulcano erbjuder vingården också, en klassisk Etna Rosso.


Läs mer om dessa viner på www.profumodivulcano.it/eng/
.