cool head brew - finland

Cool Head Brew grundades 2016 i Tuusula, cirka 30 kilometer från Helsingfors och är idag ett av Finlands största och enligt vår mening bästa  mikrobryggeri. Bryggeriet  har  ett fokus på suröl (ca 50 % av produktionen) men också IPA samt öl med hög ABV.

Cool Head jobbar med naturliga råvaror och fokuserar på att få fram kreativa och självfallet delikata smakkombintationer. Vad sägs till exempel om en Saltlakrits/Choklad Fondant Imperial Stout på 10 %.

 

dE moersleutel- nederländerna

Från Nederländerna kommer detta unga och innovativa bryggeri som snabbt har blivit ett omtalat namn i ölkretsar. Bryggeriet drivs av fyra bröder i 20-årsåldern som själva kallar sig "ölingenjörer". 

De Moersleutel har främst gjort sig kända för sina utsökta stouts med varierande smaksättning och lagringssätt. Detta visar sig inte minst i deras omdömen på Untappd. Men nog kan de göra annat också, såsom en Blåbärpannkakssuröl.      

anarchy brew co - storbritanien

Anarchy Brew Company startades redan 2012 med ett fokus på smakrika, humliga hantverksöl. Sedan dess har detta Newcastlebaserade, innovativa mikrobryggeri vuxit sig allt större och populärare. 

Anarchys öl har gjort sig kända både för sitt utsökta innehåll, men också för burkarnas coola och iögonfallande utseende. En av våra absoluta favoriter just nu är "Buried in Hops", en riktig härlig humlebomb. 

 

FRAU Gruber  - tyskland

Från bayerska Augsburg kommer detta gäng med ölälskande tyskar. Med kunskap och passion har de, på kort tid, skapat sig ett välrenommerat namn i ölkretsar.

Frau Gruber har gjort sig kända för sin genomgående höga kvalitet men också för att vara ena jäklar på att göra olika varianter av IPA.

Frau Gruber är inte rädda för att testa  nya humlesorter och experimenterar med olika varianter, allt för att hitta den ultimata smakbilden.   

o brother brewing - irland

Inga genvägar för detta mikrobryggeri baserat i  Wicklow, Irland. Bryggeriet skapades  av tre synnerligen engagerade, ölälskande bröder med mottot att följa sitt hjärta oberoende av andra. 

Detta hårda kämpande har verkligen gett resultat då bryggeriet, enligt Untappd,  är ett av de högst rankade på Irland. Efter att ha  testat deras underbara Trippel IPA "Curated Reality"  så är det inget tvivel om saken. 

 

Wild Wheather ales - storbritaNnien

Från Silchester, England kommer detta innovativa och smått genialiska bryggeri.

Med inspiration från hela världens ölkultur skapar de ständigt nya spännande och intessanta hantverksöl. Att de har en cool estetik gör det hela ännu roligare.

Låt er till exempel njuta av "Damn Dead" serien, berstående av olika smaker av suröl   eller en len och smakrik blåbärs stout. Bryggeriet har dessutom gjort en hel rad intressanta collabs genom åren, bland annat med Mad Hatter m fl. 
.
 

third barrel brewing co - irland

Third Barrel  brewing, Stone Barrel Brewing och Third Circle Brewing är ett triadbryggeri. där de tre bryggerierna har olika fokus i sin ölproduktion.  
 
Third Barrel jobbar enbart med olika "specials" och har ingen core. Stone Barrel har fullt fokus på humle i alla dess former, medan Third  Circle, enligt egen utsago, vill  visa världen "the funkier side of beer". 

Third Barrel anses idag vara ett av de absolut bästa mikrobryggerierna på Irland.

The Format Beer - irland

The Format Beer är ett litet och tämligen nystrtat brygger baserat i Dublin, Irland. Huvudbryggaren jobbade tidigare på Hope Beer men vill nu satsa på ett eget koncept. 

The Format har hitintills endast släppt ett fåtal öl men jisses vilka godingar det har varit. Alla har hållt samma höga kvalitet vilket också omdömen på sidor som Untappd har påvisat.

Lucky Ones ser fram emot att följa The Formatsframtid meda utveckling och  spännande nya öl. 

 

mean sardine brewery - portugal

Portugal kanske är mer känt för sin vinproduktion snarare än sin ölproduktion. Men faktum är att även här blir bryggerierna allt fler. Mean sardine är, enligt vår mening,  ett av de absolut bästa mikro-bryggerierna i landet.

Mean Sardine startade sin resa 2013 och har därefter blivit utsedda till bästa portugisiska bryggeri av Ratebeer flera år i rad. Mean Sardine har också en hel del spännande samarbeten bakom sig, bland annat med De Molen.