Wild Wheather ales - storbritaNnien

Fråm Silchester, England kommer detta innovativa och smått genialiska bryggeri. Med inspiration från hela världens ölkultur skapar de ständigt nya spännande och intessanta hantverksöl. Att de har en cool estetik gör det hela ännu roligare.

Låt er till exempel smaka av en Surök med Persika eller en Blåbärs stout. Eller varför inte en Ananas Gose. Bryggeriet har dessutom gjort en hel rad intressanta collabs bland annat med Mad Hatter.
.
Läs mer på www.wildweatherales.com

cool head brew - finland

Cool Head Brew grundades 2016 i Tuusula, cirka 30 kilometer från Helsingfors och är idag ett av Finlands största och enligt vår mening bästa  mikrobryggeri. Bryggeriet  har  ett fokus på suröl (ca 50 % av produktionen) men också IPA samt öl med hög ABV.

Cool Head jobbar med naturliga råvaror och fokuserar på att få fram kreativa och självfallet delikata smakkombintationer. Vad sägs till ex om en Saltlakrits/Choklad Fondant Imperioal Stout på 10 %. .

Läs mer på: www.coolhead.fi

anarchy brew co - storbritanien

Anarchy Brew Company startades redan 2012 med ett fokus på smakrika, humliga hantverksöl. Sedan dess har detta Newcastlebaserade, innovativa mikrobryggeri vuxit sig allt större och populärare. 

Anarchys öl har gjort sig kända både för sitt utsökta innehåll, men också för burkarnas coola och iögonfallande utseende. En av våra absoluta favoriter just nu är "Buried in Hops", en riktig härlig humlebomb. 

Läs mer på: www.anarchybrewco.com

third barrel brewing co - irland

Third Barrel Brewing är ett kollab-bryggeri mellan Stone Barrel Brewing och Third Circle. De har ingen "core range", utan  gör enbart slagkraftiga on offs.

Med titlar som "Same... Same... but different", "Shut up Juice" och "Is this real life" brygger Third Barrel allt från förstaklassiga humlebomber till lena, saftiga IPA och DIPA. 

Bryggeriet är beläget i Dublin och anses vara ett av de absolut bästa hantverksbryggarna på Irland 

van moll craftbeet - holland

Från Eindhoven, Holland kommer Van Moll Craft Beer. Ett gäng ölfanatiker som sedan 2013 även driver sin egen Brew Pub.

Hos  Van Moll handlar allt om experimentlusta och och ölnörderi. Förutom fyra "Core öl" skapar Van Moll hela tiden nya spännande och kreativa öl i  en liten upplaga. Vad sägs t ex om en Imperial Tiramisu Stout eller en Super Fruity Porter. Återkommande är också en massa spännande Collabs med andra bryggerier.

Läs mer på https://vanmollcraftbeer.com

o brother brewing - irland

Inga genvägar för detta mikrobryggeri baserat i  Wicklow, Irland. Bryggeriet skapades  av tre synnerligen engagerade, ölälskande bröder med mottot att följa sitt hjärta oberoende av andra. 

Detta hårda kämpande har verkligen gett resultat då bryggeriet, enligt Untappd,  är ett av de högst rankade på Irland. Efter att ha  testat deras underbara Trippel IPA "Curated Reality"  så är det inget tvivel om saken. 

Läs mer på: www.obrotherbrewing.com

stone barrel brewing co - irland

Stone Barrel Brewing Co är baserade i Dublin, Irland. På Stone Barrel är det fullt fokus på humle. De kallar sig själva ett "Hop forward" bryggeri som satsar helhjärtat på att göra hantverksöl för alla sanna humleälskare ute i världen.

Deras produktion är inriktad på Pale ale, Session IPA, IPA, DIPA etc. I nuläget har de två coreöl Boom, en session IPA, samt Mojo, en IPA. Detta är bryggeriet för alla "Hop"heads"

Läs mer på www.stonebarrelbrewing.ie

 

hope beer - irland

Hope Beer startade  i Dublin sent 2015 av ett drivet kompisgäng med passion för öl. De började att  kontraktsbrygga en "core range" om tre öl och på den vägen var det. Idag har Hope Beer ett eget bryggeri och producerar kontinuerligt högklassig öl. Varje öl med sin egen historia och karaktär.  Så som "Handsome Jack" en dubbelt torrhumlad IPA med ett namn taget efter den ökände irländske piraten som plundrade sin väg till Italien innan han knivhöggs till döds av en av sina fyra fruar.

Läs mer på https://hopebeer.ie

Third Circle Brewing co - irland

Third Circle Brewing Company  är en del av triaden Third Barrel och Stone Barrel. Detta bryggeri vill enligt egen utsago visa världen "the funkier side of beer". Bryggaren och ägaren Jon Grennan har en bakgrund som biolog och påbörjade sin ölresa med ett eget litet hembryggeri.

Third Circle har i nuläget två coreöl;. bland annat vår favorit "Neon Wilderness", en IPA bryggd på Brett. De kommer också ständig ut med nya , spännande specialare.

Läs mer på www.thirdcircle.ie

salama brewing co - finland

2018 startade fyra ölälskande vänner i Espo, Finland, Salama Brewing Company. De har från dag ett frivits av en passion att skapa moderna, extravagant hantvecksöl såsom aromatiska, humliga IPA och Silkeslena imperial Stouts.

Salama Brewing Company  är kreativa, innovativa och vågar att exprimentera för att få våra smaklökar att gå bananas. Testa till exempelderas DIPA "Electrocution" och bedöm själva.

Läs mer på www.salamabrewing.com

mean sardine brewery - portugal

Portugal kanske är mer känt för sin vinproduktion snarare än sin ölproduktion. Men faktum är att även här blir bryggerierna allt fler. Mean sardine är, enligt vår mening,  ett av de bästa mikro-bryggerierna i landet.

Mean Sardine startade sin resa 2013 och har´därefter blivi utsedda till bästa portugisiska bryggeri av Ratebeer flera år i rad. Mean Sardine har också en hel del spännande samarbeten bakom sig bland annat med De Molen.

Läs mer: www.facebook.com/MeanSardine